Bauer-Solar-gmbh-Logo

Bauer zonnepanelen

Hoge kwaliteit glas-glas panelen & glas-folie panelen.

Elektroservice Eindhoven is officieel installateur van Bauer zonnepanelen. Bauer Solar GMBH is een premium quality zonnepaneel producent uit Duitsland. De zonnepanelen zijn van de hoogste kwaliteit. Bauer geeft op de glas-glas panelen dan ook een product én vermogensgarantie tot 30 jaar.

Bauer zonnepanelen hebben zich ruimschoots bewezen als topklasse panelen. Daarom hebben we bij Elektroservice Eindhoven besloten om deze panelen aan ons assortiment toe te voegen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen vertrouwen op duurzame en betrouwbare producten die een hoge opbrengst leveren. Met Bauer Solar zonnepanelen kunnen we dat vertrouwen waarmaken.

Bauer solar premium protect solar panel - bauer zonnepanelen installateur Elektroservice Eindhoven
bauer solar gmbh logo on bauer solar panel lrg

Bauer glas-glas zonnepanelen, een hele goede keuze.

Als u zonnepanelen laat installeren doet u dat niet voor een paar jaar. In Nederland is de levensduur van zonnepanelen 25 tot wel 40 jaar. Wel gaan zonnepanelen ieder jaar achteruit in rendement. Dat betekent dat ze minder gaan presteren. Een B-klasse paneel kan het eerste jaar net zoveel Wp realiseren als een duurder paneel. Maar over de jaren zal dat verschil serieus merkbaar worden. 

Bauer glas-glas panelen hebben veel minder last van deze degeneratie. Ze durven het dan ook aan een 87% vermogensgarantie na 30 jaar te geven, naast de 30 jaar garantie op de zonnepanelen zelf. Dat alleen maakt ze een zeer veilige en slimme keuze.

Voordelen van glas-glas zonnepanelen van Bauer

Bauer glas-glas zonnepanelen bieden diverse voordelen ten opzichte van glas-folie panelen. Bauer Solar is een gerenommeerde fabrikant van zonnepanelen en biedt diverse voordelen ten opzichte van andere merken.

Zo worden Bauer panelen geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en worden ze uitvoerig getest op diverse eigenschappen, waaronder de prestaties bij verschillende lichtomstandigheden en de duurzaamheid op lange termijn.

Performance garantie

Product- én opbrengstgarantie tot 30 jaar

De product- en vermogensgarantie bij Bauer glas-glas zonnepanelen is 30 jaar. Bij glas-folie is de productgarantie meestal korter is dan de vermogensgarantie. Als dit het geval is dan heeft u eigenlijk niets aan de vermogensgarantie, want als het paneel minder vermogen levert zal dit bijna altijd door een fout komen die onder de productgarantie valt.

Op de Superblack & Performance (glas-folie) zonnepanelen wordt een productiegarantie van 25 jaar geboden. Zo bent u verzekerd van maximale opbrengst gedurende de hele levensduur van uw zonnepanelen.

Grafiek met standaard zonnepanelen vs bifacial panelen

Hogere opbrengst door halfcel-technologie

Bauer Solar maakt gebruik van halfcel-technologie bij hun zonnepanelen. Dit betekent dat het paneel is opgebouwd uit kleine cellen die in tweeën zijn gesplitst. Hierdoor wordt het verlies van opgewekte stroom door schaduw of vervuiling op het paneel verminderd. Dit resulteert in een hogere opbrengst en een efficiënter gebruik van de zonne-energie.

vermogensgarantie

Behoud van hoog vermogen

De glas-glas panelen van Bauer zitten na 1 jaar op een vermogen van minimaal 97% en na 30 jaar op 87%. Bij glas-folie panelen zit dit vermogen meestal na 1 jaar al op maximaal 97% en na 25 jaar nog maar op 80%.

Bauer glas-glas zonnepanelen brandklasse A icon

Hoogste brandveiligheid klasse (A)

Bauer zonnepanelen hebben meerdere certificeringen, waaronder brandklasse A, het hoogst haalbare. De brandklasse is een belangrijk aspect voor sommige Nederlandse verzekeringsmaatschappijen en uiteraard voor uzelf. De meeste zonnepanelen vallen in klasse C, de laagst haalbare.

Bij onderzoek ism de brandweer over de brandveiligheid van zonnepanelen kwam aan het licht dat bij brand bij glas-folie zonnepanelen de busbars vrij komen te liggen. Dit zorgt dat het gehele zonnepanelenveld onder stroom kan komen te staan. Doordat de busbars bij glas-glas panelen beschermd blijven komt dit daar niet voor.

Bauer-Solar-gmbh-headquarters-selzen-germany

Gevestigd in Duitsland

Bauer Solar GMBH is een Duits familiebedrijf. U kunt het hoofdkantoor of de testfaciliteit in Duitsland  zelf bezoeken. Mocht er behoefte aan zijn kunt u ook contact opnemen met Bauer Solar. 

Installatie bauer zonnepanelen - high efficiency pv panels sm

Zeer hoge cel-efficiëntie

De efficiëntie van het Bauer glas-glas zonnepaneel is 21,51%. Eén van de hoogste in de markt. In de praktijk betekent dat het paneel meer stroom kan genereren per vierkante meter dan panelen met een lagere cel-efficiëntie.

Garantie verzekering

Externe verzekering op garanties

Bauer Solar biedt niet alleen uitgebreide garanties op de zonnepanelen, maar gaat ook nog een stap verder door deze garanties te verzekeren via Münchener Rück bank in Duitsland. Dit betekent dat zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat Bauer Solar failliet gaat, de garanties nog steeds verzekerd zijn via deze bank. Zo bent u verzekerd van zekerheid voor de lange termijn.

quality control

Kwaliteitscontrole EL, PID, LID

Ieder Bauer zonnepaneel krijgt deze drie extra kwaliteitscontroles om de kwaliteit en prestaties van de zonnepanelen te waarborgen.

  • EL (Electroluminescentie) wordt gebruikt om de zonnecellen op breuken of barsten te controleren.
  • PID (Potential Induced Degradation) test of de prestaties van de panelen in de loop van de tijd afnemen onder bepaalde omstandigheden.
  • LID (Light Induced Degradation) test of de zonnepanelen in de eerste paar dagen na installatie stabiel blijven en niet te veel degraderen onder invloed van licht.

Indrukwekkende bouwkwaliteit van Bauer glas-glas zonnepanelen.

Bauer zonnepanelen zijn voorzien van gehard glas dat praktisch onverwoestbaar is. Samen met het geanodiseerde aluminiumlegering frame zijn de  glas-glas zonnepanelen bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals hevige hagelbuien en stormen. Om aan te tonen hoe extreem het kan worden, heeft Bauer enkele video’s die voor zichzelf spreken. Ons advies, probeer dit niet met andere panelen.

Gehard glas met anti-reflectie

Het gehard glas van Bauer premium protect glas-glas heeft een dikte van 2 millimeter, is vuilafstotend, krasbestendig en schokbestendig.

Brandklasse A, hagel tot 35mm

De glas-glas constructie van Bauer zonnepanelen biedt een uitzonderlijke brandveiligheid. Het gebruik van twee glaslagen maakt de panelen bijna onverwoestbaar en voorkomt dat er brandbare materialen in contact komen met de panelen. Bovendien is de brandveiligheid van Bauer zonnepanelen gecertificeerd volgens de IEC standaard.

Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen zijn Bauer zonnepanelen bestand tegen hagelstenen tot wel 35mm groot. De zonnepanelen zijn ontworpen om te presteren onder extreme temperaturen, van -40°C tot +85°C.

Extreme belasting, hogere stabiliteit

Met een maximale belastbaarheid van 500 kg/m² zijn Bauer zonnepanelen bestand tegen zware omstandigheden zoals sneeuw, hagel en sterke wind. De glas-glas constructie biedt hogere stabiliteit en stijfheid, wat resulteert in een betere bescherming tegen drukbelastingen.

Bijkomend voordeel van een hogere stijfheid van zonnepanelen is dat het beter is voor het dak van uw huis. Doordat de zonnepanelen minder bewegen blijft de druk op het dak constanter. Als zonnepanelen te flexibel zijn, kan dit leiden tot scheuren en lekkages.

Bauer zonnepanelen collectie, welk paneel kiest u?

Gaat u Bauer zonnepanelen kopen, dan is het juiste paneel eenvoudig te kiezen.

Bauer biedt twee typen glas-folie panelen en twee typen glas-glas panelen. Bij de glas-folie panelen kiest u uit de Performance of Superblack variant, waarbij de superblack een strakke zwarte uitstraling heeft.

Wilt u Bauer glas-glas panelen, dan kiest u voor de Bauer Premium Protect zonnepanelen, waarbij u de keuze heeft tussen een p-type paneel en een nieuwer n-type paneel. Het M10 N-type paneel is efficiënter en geeft dus een hogere energieopbrengst per m2.

Bauer-Solar-gmbh-Logo

BS-108M10HB 400 - 410 W

Glas-Folie

Bauer Performance

Vermogen 400 - 410 Wp
Paneeltype Glas-folie
Technologie Half-cel monokristallijn
Garantie 20 jaar productgarantie
25 jaar vermogensgarantie
Afmetingen 1722 x 1134 x 30 mm
Gewicht 21,4 kg
Brandklasse C

Deskundige mening

Goed zonnepaneel met hoge opbrengst per M2 dankzij M10 technologie. Wel een glas-folie paneel. Bauer geeft zelf aan dat vermogensgarantie vaak gekoppeld is aan productgarantie. Dus ga uit van de 20 jaar garantie. Gelijk aan panelen van AEG, hoger dan aanbieders als Solarwatt.

bauer-solar-zonnepaneel--Performance-BS-108M10HB
Bauer-Solar-gmbh-Logo

BS-108M10HBB 395 - 405 W

Glas-Folie

Bauer Superblack

Vermogen 395 - 405 Wp
Paneeltype Glas-folie
Technologie Half-cel monokristallijn
Garantie 20 jaar productgarantie
25 jaar vermogensgarantie
Afmetingen 1722 x 1134 x 30 mm
Gewicht 21,4 kg
Brandklasse C

Deskundige mening

Goed zonnepaneel met luxe zwarte uitstraling. Wel een glas-folie paneel. Bauer geeft zelf aan dat vermogensgarantie vaak gekoppeld is aan productgarantie. Dus ga uit van de 20 jaar garantie. Gelijk aan panelen van AEG, hoger dan aanbieders als Solarwatt.

bauer-solar-zonnepaneel--superblack-BS-108M10HBB
Bauer-Solar-gmbh-Logo

BS-108M10HB-GG 395 - 405 W

Glas-glas

Bauer Premium protect (P-type)

Vermogen 395 - 405 Wp
Paneeltype Glas-glas
Technologie Half-cel monokristallijn bifacial
Garantie 30 jaar productgarantie
30 jaar vermogensgarantie
Afmetingen 1722 x 1134 x 30 mm
Gewicht 24,7 kg
Brandklasse A

Deskundige mening

Een van de beste panelen die op dit moment te krijgen is. Hogere opbrengst per m2, 10 jaar langer garantie dan op glas-folie panelen, hoogste brand veiligheidsklasse en dankzij de bifacial technologie wordt zoveel mogelijk zonne-energie gebruikt. Wel wat duurder in aanschaf dan glas-folie panelen.

bauer-solar-zonnepaneel--premium-protect-BS-108M10HBB-GG--P-type
Bauer-Solar-gmbh-Logo

BS-108M10HBB-GG 420-430 w

Glas-glas

Bauer Premium protect (N-type)

Vermogen 420 - 430 Wp
Paneeltype Glas-glas
Technologie Half-cel monokristallijn
Bifacial N-Type M10
Garantie 30 jaar productgarantie
30 jaar vermogensgarantie
Afmetingen 1722 x 1134 x 30 mm
Gewicht 24,7 kg
Brandklasse A

Deskundige mening

Een van de beste panelen die op dit moment te krijgen is. Hogere opbrengst per m2, 10 jaar langer garantie dan op glas-folie panelen, hoogste brand veiligheidsklasse en dankzij de bifacial M10 technologie wordt zoveel mogelijk zonne-energie gebruikt. Wel wat duurder in aanschaf dan glas-folie panelen.

bauer-solar-zonnepaneel--premium-protect-BS-108M10HBB-GG--N-type

BAUER zonnepanelen laten installeren?

Dan komen wij dit natuurlijk graag voor u verzorgen. Naast de kwaliteit van de zonnepanelen zelf heeft u aan Elektroservice Eindhoven een betrouwbaar en gecertifieerd zonnepanelen installatiebedrijf. 

Via onderstaande knop kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact

Liever direct contact of heeft u aanvullende vragen? Bel ons dan gerust, u krijgt altijd een deskundige medewerker aan de lijn die u graag verder helpt.


InstallQ gecertificeerde electricien - Elektro Service Eindhoven
VCA gecertificeerde electricien - Elektro Service Eindhoven
Elektroservice Eindhoven - Enphase silver Installer - enphase zilver installateur badge
nen1010 logo Elektro Service Eindhoven
Nen 3140 gecertificeerde elektricien

Een n-type M10 zonnecel is simpel gezegd een type zonnecel dat gemaakt is van silicium en extra elektronen bevat, wat helpt bij het opwekken van elektriciteit. Dit type zonnecel is beter bestand tegen warmte en schaduwvorming dan andere typen zonnecellen, en heeft over het algemeen een hogere efficiëntie en betrouwbaarheid.

N-type M10 zonnecellen hebben diverse voordelen ten opzichte van oudere typen zonnecellen:

  • Hogere efficiëntie bij hoge temperaturen
  • Minder gevoelig voor degradatie door licht en warmte.
  • Hogere tolerantie voor schaduwvorming 
  • Dunner en lichter dan oudere typen zonnecellen
  • Langere levensduur
  • Hogere betrouwbaarheid

 

N-type M10 zonnecellen worden dan ook gezien als de nieuwe standaard, dankzij de hogere efficiëntie en betrouwbaarheid bieden.

Een bifacial zonnepaneel is een type zonnepaneel dat niet alleen energie opwekt aan de voorzijde, maar ook aan de achterzijde. Bi-facial ofwel tweezijdig. Bifacial zonnepanelen hebben enkele voordelen ten opzichte van traditionele, enkelzijdige zonnepanelen. Zo kunnen ze meer energie opwekken omdat ze ook het gereflecteerde licht van de omgeving kunnen benutten. Bifacial zonnepanelen een populaire keuze voor grootschalige zonne-energieprojecten en voor daken en gevels die veel zonlicht ontvangen.

STC staat voor “Standaard Test Condities”. Elke zonnecel en module heeft andere elektrische gegevens, zoals stroom, spanning en het vermogen van de zonnecel. Bij de STC wordt een gestandaardiseerde meetprocedure toegepast door zonnepanelen te testen op een “flasher”. Een solar flasher kunt u voorstellen als een zeer groot kopieerapparaat waar het zonnepaneel op wordt gelegd.

Vervolgens geeft het apparaat een lichtflits van 1000 watt. Er  gelden bij deze test een aantal standaard instellingen. Zo dient de luchtmassa 1,5 te zijn, de moduletemperatuur 25°C en een invalshoek van 48°.

Het resultaat is de flitswaarde, een STC-waarde of een piekvermogen in watt voor elke individueel zonnepaneel. Dit verschilt van paneel tot paneel. Bauer zonnepanelen garandeert dat de zonnepanelen minimaal het nominale vermogen op het gegevensblad behalen.

Bij de aankoop van zonnepanelen wordt vaak gesproken over het soort zonnecellen dat gebruikt is. Voor de meeste mensen die zonnepanelen willen laten leggen zegt het weinig. En eerlijk is eerlijk, de garantie – uitstraling en beloofde vermogen zijn wat ons echt interesseert. Als erkend installateur van zonnepanelen behoren wij het natuurlijk wel te weten. Dus we vertellen het graag.

Er zijn drie hoofdtypen zonnecellen: polykristallijne, monokristallijne en thin-film zonnecellen. Momenteel worden alle hoogwaardige zonnepanelen geproduceerd met monokristallijne cellen. Deze zijn efficiënter dan polykristallijne cellen en leveren een hogere opbrengst per oppervlakte-eenheid. Polykristallijne cellen zijn vaak blauwachtig van kleur en worden tegenwoordig (bijna) niet  meer gebruikt in hoogwaardige zonnepanelen. Thin-film zonnecellen zijn flexibeler dan kristallijne cellen, maar hebben een lagere efficiëntie. Daarbij worden ze meestal gemaakt met zware metalen zoals Cadmium en Telluriet. Gelukkig zijn deze soorten nauwelijks nog beschikbaar en praktisch van de Europese markt verdwenen.

Bij de keuze voor zonnepanelen is ons advies dan ook om toch te letten op het type zonnecellen. We adviseren om hoogwaardige monokristallijne cellen te kiezen. Op deze manier kunt u optimaal profiteren van de voordelen van zonne-energie en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Vaak wordt gedacht dat zonnepanelen het beste presteren in de zomer. Als de zon volop schijnt en het goed warm is. Maar dat is niet correct. Temperatuur is een zeer belangrijke factor bij de opbrengst van uw zonnepanelen. Zonnepanelen van Bauer (en andere merken) bevatten zonnecellen gemaakt van Silicium.  Silicium is een halfgeleider.

Een eigenschap van een halfgeleider is dat deze altijd temperatuur afhankelijk is. Dit wordt gespecificeerd als de temperatuurcoëfficiënt. Deze temperatuurcoëfficiënt vindt u terug op de datasheet van uw zonnepanelen.

In de praktijk betekent dit dat de prestaties van zonnepanelen achteruit gaan naarmate het warmer wordt. De ideale omstandigheden zijn dus veel zon en lage temperatuur. Daarom zijn de maanden april, mei en juni de maanden waarin uw zonnepanelen het best presteren.

Zoals hiervoor aangegeven gaan de prestaties van zonnepanelen omlaag naarmate het warmer wordt. Het is dus slim om overcapaciteit te kiezen voor de panelen. Zelfs jaren later waarbij de opbrengst van de panelen lager wordt en er hete dagen zijn komt u zo toch op uw gewenste opbrengst.

En ander voorbeeld is wanneer u Enphase micro omvormers laat installeren. Een voorbeeld is de Enphase IQ8+ met 290VA max continu output. Bij panelen van 420Wp, een vermogensverlies van 13% na 30 jaar én een hete dag waarbij uw panelen 10% minder efficient worden, heeft u zo nog steeds:
(420Wp * 87%) = 365 Wp, 
(365Wp * 90%) = 328 Wp. 

Zo haalt u dus nog steeds het maximale uit uw systeem.

We werken met alle goede merken omvormers (zoals SolarEdge) en zijn als Enphase Silver installatiepartner Enphase specialist. Zo heeft u niet alleen goede zonnepanelen gekozen, maar ook een betrouwbare installatiepartner voor nu en de toekomst.

Eerst meer weten over onze installatiekennis? Bekijk dan de onze pagina over  zonnepanelen installaties, lees onze insights, of onze 5 sterren reviews die we van onze klanten mochten ontvangen.