Zonnepanelen installateur

Veilige installaties voor nu en de toekomst

VCA gecertificeerde electricien - Elektro Service Eindhoven
nen1010 logo Elektro Service Eindhoven
Nen 3140 gecertificeerde elektricien
InstallQ gecertificeerde electricien - Elektro Service Eindhoven

Google reviews

5/5
5.0 sterren

Gecertifceerde zonnepanelen installateur

Zonnepanelen betrouwbaar geplaatst

Als u zonnepanelen laat plaatsen doet u er verstandig aan om te kiezen voor een erkende, gecertificeerde & betrouwbare installateur.

Het plaatsen van de zonnepanelen zelf is dankzij de moderne montagematerialen steeds eenvoudiger geworden. Samen met de grote vraag naar zonnepanelen is het dan ook logisch dat er steeds meer installateurs van zonnepanelen zijn. Maar met alleen zonnepanelen bent u er niet.

Naast de zonnepanelen heeft u ook te maken met optimizers, omvormer(s) en vooral een veilige aansluiting op de hoofdmeter, hoofdzekering en groepenkast.

Mocht u nog een oude hoofdmeter hebben dan moet ook deze vervangen worden zodat u energie kunt terugleveren en inzicht krijgt hoeveel u opwekt, verbruikt en teruglevert.

Het installeren van zonnepanelen moet dan ook veilig en vakkundig gebeuren. Elektroservice Eindhoven kan u als erkend elektricien & installateur van zonnepanelen een betrouwbare en veilige installatie van uw zonnepanelen garanderen.

Gemiddelde installatietijd van zonnepanelen:
4 - 6 weken na aanvraag

Oude groepenkast vervangen door nieuwe en alles aangesloten en geaard. Plus 30 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd in één dag!! Geweldige onderlinge samenwerking en super netjes gewerkt. Op de afgesproken dag en tijd waren ze hier. Goede materialen gebruikt; kortom zeer professioneel werk verricht. Wij zijn enorm blij dat wij voor Elektroservice Eindhoven gekozen hebben.
Dhr. Kusters
Installatie van Zonnepanelen & Groepenkast
Zonnepanelen eindhoven installateur Elektro Service Eindhoven

Zonnepanelen installatie door Elektroservice Eindhoven

Hoogwaardige installaties & materialen

Service en advies zowel voor, tijdens als na de installatie is ‘onze manier’. Het laten plaatsen van zonnepanelen is voor veel mensen een forse investering. We vinden het dan ook belangrijk dat u er veel plezier van heeft.

Voordat we de zonnepanelen plaatsen geven we u daarom graag goed advies over de merken, opbrengsten en slimme keuzes. We kijken naar uw verbruik en rekenen u voor wat de opbrengsten van uw nieuwe zonnepaneel installatie wordt.

De installatie wordt uitgevoerd door gekwalificeerde en geschoolde medewerkers met honderden installaties op naam. Uiteraard gaan we uiterst zorgvuldig om met uw dak en nieuwe panelen.

Samen met de hoogwaardige installatiematerialen bent u zo zeker van een veilige en kwalitatieve installatie. We werken de kabels netjes weg en onze elektriciens sluiten alles voor u aan in de meterkast. Als de installatie afgerond is leggen we u alles uit en laten zien hoe u het verbruik kunt monitoren.

We gaan pas weg als alles perfect is aangesloten, afgewerkt en getest. Mocht er zich onverhoopt toch een probleem voordoen met de installatie dan komen we het dezelfde dag nog oplossen.

Kosten plaatsen zonnepanelen

Installatie zonnepanelen zonder schaduw

Voor installaties die geen last hebben van schaduw kan het systeem geinstalleerd worden zonder power optimizers. Het systeem werkt dan 'als één'. U kunt hierbij het rendement van de gehele installatie zien.

In dit prijsvoorbeeld wordt uitgegaan van:

  • AEG zonnepanelen
  • Goodwe omvormer
  • Installatiematerialen
  • Installatie & aansluiting

Zonnepanelen op huizen in de zon - Elektro Service Eindhoven
schaduwval op zonnepanelen in schaduw - elektroservice eindhoven

Kosten plaatsen zonnepanelen

Zonnepanelen met schaduw

Installaties met schaduwval worden uitgebreid met Solar Edge optimizers. (Of een Enphase systeem). Zonnepanelen met een Solar Edge omvormer worden in serie geschakeld. Schaduwval op een deel van de zonnepanelen verlaagt het rendement van de hele installatie.

Door aan elk zonnepaneel een power optimizer te koppelen worden de panelen 'slim' en bereikt iedere paneel afzonderlijk zijn maximale rendement. Bijkomend voordeel is dat u in de app kunt zien hoeveel rendement ieder paneel heeft. Eventuele problemen per paneel zijn zo direct zichtbaar.

Power optimizers worden ook regelmatig gekozen als er geen schaduwval is. Bladeren of bv. vogelpoep hebben hetzelfde effect als slagschaduw. Met optimizers houdt u maximaal rendement.

In dit prijsvoorbeeld wordt uitgegaan van:

  • AEG zonnepanelen
  • Solar Edge omvormer
  • Solar Edge power optimizers
  • Installatiematerialen
  • Installatie & aansluiting

Vrijblijvende offerte zonnepanelen

De 'gratis dakscan' noemen wij gewoon wat het is. Een vrijblijvende offerte aanvraag. We bekijken uw situatie en rekenen u geheel vrijblijvend de kosten en opbrengsten voor. U ontvangt van ons een perfect passend advies en een helder en compleet overzicht van de kosten.
Met optimizers maximaliseert u het rendement per paneel bij schaduw of sterke vervuiling. Ook kunt u de panelen individueel monitoren. Niet nodig bij Enphase Systeem.
Wij gebruiken reCAPTCHA. Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Enphase installateur

Elektro Service Eindhoven is officieel installateur van het populaire Enphase Energy systeem. Enphase micro omvormers worden onder ieder zonnepaneel geplaatst en werken als losse omvormers. U heeft hiermee geen grote centrale omvormer en geen losse optimizers meer nodig. Het systeem is veiliger doordat er geen 400v gelijkstroom over uw dak loopt, maar direct op wisselstroom werkt.

elektroservice eindhoven official enphase gold installateur badge

Enphase Gold Installer

Enphase IQ8MC micro omvormer met watersplash

Enphase micro omvormers

De Enphase micro omvormers werken onafhankelijk van elkaar en halen zo het maximale rendement uit ieder zonnepaneel. U heeft hierbij geen grote centrale omvormer meer nodig. Mocht er ooit een storing optreden ziet u dit direct en betreft het enkel deze ene omvormer of paneel. Niet uw hele installatie.

Enphase Envoy - installateur Elektro Service Eindhoven

Enphase IQ gateway

Het ‘brein’ van dit zonne-energie systeem is de Enphase IQ gateway (voorheen Envoy). Deze communiceert en controleert continu elke micro omvormer. Software updates installeert de IQ gateway automatisch voor u op uw micro omvormers. U heeft er dus geen omkijken naar. Onderhoud en beheer kan hiermee op afstand.

HomeownerApp-NL

Enphase Enlighten app

Door continu data per paneel en uw verbruik te verzamelen krijgt u in de Enphase Enlighten app met Envoy-S Metered perfect inzicht in de status en productie van ieder paneel, uw verbruik en tips hoe u uw energieverbruik kunt verlagen. Een storing aan een paneel ziet u direct terug en komen wij dezelfde dag verhelpen.

Enphase encharge batterij energieopslag - installateur Elektro Service Eindhoven

Enphase IQ thuisbatterij

Enphase solar PV systeem is uit te breiden met de modulaire Enphase thuisbatterijen. Energie die u overdag opwekt maar niet gebruikt kunt u zo in de avond en ochtend gebruiken als de panelen geen stroom meer opwekken. Wilt u in de toekomst meer energie opslaan dan kunnen nieuwe batterijen toegevoegd worden.

Uitbreidbaar systeem voor zonnepanelen - enphase productlijn

Uitbreidbaarheid

Een uniek voordeel van Enphase is dat het hele systeem uitbreidbaar is. U kunt zo het aantal zonnepanelen dat u heeft de komende jaren langzaam uitbreiden met extra panelen, omvormers of batterijen. Bij een centraal omvormer systeem is de omvormer berekend op het totaal vermogen.

Enphase solar system -- reliability-- Elektroservice Eindhoven

Betrouwbaarheid

Enphase is marktleider qua betrouwbaarheid. Het systeem heeft zich bewezen als het minst storingsgevoelige systeem in de markt. De micro omvormers zijn ip67 gecertificeerd, dubbel geïsoleerd en corrosiebestendig. U heeft dan ook 25 jaar garantie op de omvormers.

Zonnepanelen batterij opslag

Er speelt veel rondom energieverbruik en de salderingsregeling. Waarschijnlijk kunt u tot eind 2026 nog volledig gebruik maken van de salderingsregeling. Vanaf 2027 wordt (naar verwachting) de salderingsregeling afgeschaft.

Een uitgebreide uitleg over salderen kunt u vinden in een duidelijk artikel van de Consumentenbond. Samengevat is salderen het aftrekken van de teruggeleverde energie van de geleverde energie.

Veel energieleveranciers rekenen tegenwoordig terugleverkosten of hebben de terugleververgoeding verlaagd. Het is dus slim zoveel mogelijk energie te verbruiken en/of op te slaan.

Energie opslag wordt interessanter

De opslagtechnologie is betaalbaar geworden en heeft zich fors doorontwikkeld. Daarom is het zelf opslaan en gebruiken van uw energie met de dag interessanter. Elektroservice Eindhoven kan uw nieuwe en bestaande installatie uitbreiden met geavanceerde accu-technieken. Naast het hierboven genoemde Enphase syteem leveren en installeren we ook andere merken. Denk aan SolarEdge en GoodWe thuisbatterijen. In de video ziet u hoe het Storedge systeem van Solar Edge de energie vraag en afgifte automatisch regelt.

Als u een accu systeem aan een bestaande installatie wilt toevoegen bekijk dan ook onze pagina over thuisbatterijen. Voor nieuwe systemen kunnen we dit uiteraard meenemen in de offerte aanvraag.

bauer solar gmbh logo on bauer solar panel lrg

Bauer glas-glas zonnepanelen installateur

Als u zonnepanelen laat installeren doet u dat niet voor een paar jaar. In Nederland is de levensduur van zonnepanelen 25 tot wel 40 jaar. Bauer glas-glas panelen hebben veel minder last van deze degeneratie. Ze durven het dan ook aan een 87% vermogensgarantie na 30 jaar te geven, naast de 30 jaar garantie op de zonnepanelen zelf. Dat alleen maakt ze een zeer veilige en slimme keuze.

Bauer zonnepanelen hebben zich ruimschoots bewezen als topklasse panelen. Daarom hebben we bij Elektroservice Eindhoven besloten om deze panelen aan ons assortiment toe te voegen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen vertrouwen op duurzame en betrouwbare producten die een hoge opbrengst leveren. Met Bauer Solar zonnepanelen kunnen we dat vertrouwen waarmaken.

Onderhoud & schoonmaak zonnepanelen

Zowel klanten die zonnepanelen bij ons afgenomen hebben als klanten die al zonnepanelen hadden voordat ze ons kende kunnen ons inschakelen voor het onderhoud van zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn goed in staat zichzelf schoon te houden met regenval. Het volstaat om zonnepanelen een aantal keer per jaar visueel te controleren op sterke vervuiling. Wie zonnepanelen op een goed bereikbare plaats heeft liggen kan deze ook zelf reinigen. Een zachte borstel, biologisch schoonmaakmiddel, een spons en een waterslang is alles wat u nodig heeft.

Eéns in de drie tot vijf jaar raden we een grotere inspectie aan. We reinigen de panelen daarbij uitvoerig zodat alle aanslag en vuil verwijderd is. We controleren alle kabels en aansluitingen en meten de panelen, omvormer en eventuele accu-opslag door.

Wilt u onderhoud aan zonnepanelen uit laten voeren? Dan kunt u ons bellen of mailen voor een afspraak.

Telefoon:+31 (0)6 28 57 48 49
E-Mail: info@elektroserviceeindhoven.nl

Zonnepaneel installaties MKB

Wij bieden ons volledig portfolio ook zakelijk aan. We verzorgen en onderhouden voor MKB & VvE de gehele elektrische installatie. Van aanleg tot onderhoud. U kunt ons benaderen voor zonnepanelen, het plaatsen van laadpalen en algemene elektrotechnische installaties.

Bent u op zoek naar een zakelijke oplossing neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag welke oplossing het beste past bij uw bedrijf. Voelt u zich daarbij even welkom als het gaat om een kleine zonne-energie installatie tot grootschalige projecten.

Telefoon: +31 (0)6 28 57 48 49
Mail: info@elektroserviceeindhoven.nl