Daikin warmtepomp altherma 3 aan zijkant huis -- Elektroservice Eindhoven

Warmtepomp & hybride warmtepomp inclusief installatie

De beste warmtepompen met installatie van Daikin, Nibe, Intergas & Inventum. Zoals u van Elektro Service Eindhoven mag verwachten inclusief:

  • Persoonlijk deskundig advies
  • Zorgvuldige installatie
  • Gecertificeerde installateurs
  • Echte service voor, tijdens & na plaatsing
Daikin warmtepomp altherma 3 aan zijkant huis -- Elektroservice Eindhoven

Energiezuinig verwarmen, comfortabel verduurzamen met warmtepomp

“Wederom een record aantal warmtepompen geïnstalleerd”

Het aantal warmtepompen dat in Nederland wordt geïnstalleerd groeit hard. Nu veel mensen zonnepanelen hebben is dat ook niet gek. Met een warmtepomp maakt u een volgende stap in verduurzaming én kostensparing, zonder in te leveren op uw wooncomfort.

Elektro Service Eindhoven biedt warmtepompen met installatie van Daikin, Nibe, Intergas & Inventum. Uiteraard geïnstalleerd door deskundige installateurs met de persoonlijke service & kwaliteit waar we bekend om staan.

Offerte
Warmtepomp offerte en adviesgesprek

Offerte aanvraag warmtepomp incl. installatie

Wilt u een warmtepomp laten installeren en direct een offerte aanvragen? Gebruik dan ons aanvraagformulier.

Advies
Nibe Warmtepomp geinstalleerd aan buitenzijde woning - Elektroservice Eindhoven

Advies over (hybride-) warmtepompen

Bent u op zoek naar meer informatie over warmtepompen? Lees dan onze uitgebreide uitleg.

Onderhoud
Warmtepomp onderhoud - elektroservice eindhoven

Warmtepomp onderhoud

Heeft u al een warmtepomp? Of gaat u er binnenkort een aanschaffen? Elektro Service Eindhoven biedt onderhoud aan voor bestaande en nieuwe warmtepompen.

Offerte aanvragen warmtepomp incl. installatie

Het laten plaatsen van een warmtepomp kan een spannende stap zijn. Hoe gaat het in zijn werk, welke warmtepomp kiest u het best en welke investering staat ertegenover?

Bij Elektro Service Eindhoven willen we dat u als klant goed geïnformeerd bent voordat u ‘ja’ zegt. Weet dat we bereikbaar zijn voor uw vragen. Mogelijke problemen altijd netjes oplossen en wat we leveren en installeren altijd van goed kwaliteit is.

Wat mag ik verwachten? (selecteer een item om meer te lezen)

1. Offerte aanvraag warmtepomp

U plaatst uw offerte aanvraag via het aanvraagformulier. We bieden u de offerte geheel vrijblijvend aan, er zijn geen kosten of verplichtingen bij het aanvragen van een offerte.

We nemen uw offerte aanvraag door en nemen contact met u op om een schouwbezoek te plannen. Bij dit bezoek kijken we naar uw huidige verwarmingsinstallatie, de groepenkast, de isolatie van woning en spreken we uw wensen en de mogelijkheden met u door.

Nu we weten wat uw wensen zijn, u onze adviezen heeft gehoord en we de mogelijkheden voor uw specifieke situatie weten, stellen we een offerte voor u op. De offerte is de prijs, geen verrassingen achteraf.

Mochten er vragen zijn vanuit de offerte dan beantwoorden we deze graag. Als u akkoord geeft op de offerte gaan we alles in gang zetten.

We plannen in samenspraak met u de installatie in. Zo weten we zeker dat alle teams goed ingepland staan en u weet wanneer en hoe laat we bij u aan huis komen.

De installatie zelf is van meerdere zaken afhankelijk. Van de huidige situatie en het type warmtepomp tot eventuele uitbreidingen in uw groepenkast. Dit spreken we allemaal vooraf met u door. Tijdens de installatie is er ruimte voor overleg, hoe u leidingen wilt laten lopen en dergelijke.

Als alles netjes geïnstalleerd is, lopen we nogmaals een checklist door. De warmtepomp wordt daarna inbedrijf gesteld en uitvoerig getest. We zijn pas klaar als alles goed is. Terwijl het installatieteam de rommel opruimt krijgt u een uitleg hoe alles werkt en lopen we de volledige installatie samen nog eens na.

Wij vinden de service die na de factuur komt net zo belangrijk als de service ervoor. We zijn telefonisch, per mail en via whatsapp bereikbaar voor uw vragen. Het blijven elektrische apparaten dus er kan altijd een keer iets niet perfect gaan. Maar bij Elektro Service Eindhoven kunt u er gerust op zijn dat we het altijd netjes oplossen. Ook bieden we jaarlijks onderhoud voor warmtepompen aan.

Aanvraag formulier

Advies over warmtepompen

Wie interesse heeft om een (hybride) warmtepomp te installeren, ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is aan soorten, merken en typen warmtepompen. Als we een subsidiecheck voor warmtepompen doen via de ISDE meldcodelijst voor warmtepompen tellen we meer dan 5.000 verschillende typenummers.

Voor wie een warmtepomp wil kopen maakt dit het er niet makkelijker op. Dan is er ook nog de onbekendheid met de nieuwe techniek, de investering en angst voor hoog verbruik bij op. Maar de warmtepomp is (vooral in combinatie met zonnepanelen) een slimme en toekomstbestendige investering.

Met een warmtepomp:

  • Vermindert u uw gasverbruik met 70% tot 100%.
  • Vermindert u uw CO2 uitstoot.
  • Verlaagt u uw energierekening.
  • Verhoogt u de woningwaarde.

Voor ons reden genoeg om u een heldere, begrijpelijke uitleg te geven over de werking van warmtepompen en de verschillende soorten warmtepompen.

Nibe-S2125 warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Om de werking van een warmtepomp te begrijpen moeten we het kort hebben over wat ‘warmte’ is. Warmte is namelijk niet de temperatuur die wij mensen als ‘warm’ ervaren. Hoe koud de lucht ook is, de energie die warmte wordt genoemd is altijd in onze buitenlucht aanwezig. Warmte gaat om warmteoverdracht tussen 2 dingen die niet even warm zijn.

Milieucentraal heeft hier een erg goede video over gemaakt. Daarin is heel goed uitgelegd wat ‘warmte’ is en direct te zien hoe dit in een warmtepomp werkt.

Een warmtepomp levert meer energie dan hij verbruikt. Het rendement kan wel 500% zijn. Daar is een hr-ketel met 93% rendement niks bij.

Wat is het geheim van een warmtepomp?
Ook als het vriest dat het kraakt, kan een warmtepomp warmte uit de buitenlucht halen. In de buitenlucht zit altijd warmte, zelfs tot -273 graden zit er nog energie in. En die warmte in de lucht zoekt naar plekken waar het koud is. En laat het in de buitenunit van een warmtepomp nou net superkoud zijn door het koudemiddel dat erin zit.

Het geheim achter een warmtepomp is het zogenoemde koudemiddel dat rondgepompt wordt. Dat zit zo. In de buitenunit van de warmtepomp zit een ventilator. Die blaast de buitenlucht erdoorheen. Binnenin lopen er buizen met koudemiddel. Dit koudemiddel is kouder dan de buitenlucht. Hierdoor wordt de warmte uit de lucht vanzelf in het koudemiddel opgenomen. Warmte stroomt namelijk altijd naar kou. En door die warmte gebeurt er iets met het koudemiddel: het verdampt.

Denk maar aan een pannetje met koud water dat je opwarmt op je kookplaat. Wanneer er warm bij koud komt, ontstaat er damp. Het koudemiddel stroomt vervolgens naar de compressor. Daar wordt de damp samengedrukt. Dat verhoogt de druk en dus ook de temperatuur. Die stijgt tot een bruikbare temperatuur in huis: zo’n 35 graden, tot soms boven de 55 graden. Door de hoge druk ontstaat er warmte. Dat heb je misschien ook weleens gemerkt als je een fietsband oppompt. Als je onder aan de pomp voelt, is de buis warm geworden. Voor het verhogen van de druk is energie nodig. Daarvoor gebruikt de compressor stroom.

Door de gratis warmte uit de buitenlucht kan de warmtepomp meer warmte leveren dan hij aan stroom verbruikt. Een warmtepomp maakt zo van één deel stroom 3 tot 5 delen warmte voor het verwarmen van je huis. Een rendement tot wel 500%!

Andere verwarmingstechnieken leveren hooguit net zoveel en meestal minder warmte, dan ze aan energie verbruiken. Een enorm verschil dus.

De hete damp loopt nu door leidingen je huis binnen naar de binnenunit. Daar zit de condensor. Daar lopen buizen door met koud water. Dat koude water wordt nu opgewarmd door de hete damp. En dit water, dat nu warm is geworden, wordt rondgepompt door je huis en zorgt ervoor dat het er lekker warm wordt.

Maar we zijn er nog niet. Het koudemiddel gaat verder. Het warme water koelt af na gebruik. Dit koele water stroomt terug en maakt de hete damp in de condensor weer vloeibaar. Wanneer iets warms afkoelt, ontstaat er condens. Net als warme lucht tegen een koud raam: het raam beslaat.

Het vloeibare koudemiddel loopt nu door een expansieventiel. Daar gaat de druk eraf, waardoor het koudemiddel koud wordt en het weer kan beginnen te verdampen. Nu is het klaar om weer warmte uit de buitenlucht op te nemen. En zo begint het cirkeltje weer opnieuw.

Dat klinkt allemaal heel slim, toch? Maar nieuw is het niet. Zo gebruikt je koelkast al jarenlang precies dezelfde betrouwbare techniek, met koudemiddel. Maar een koelkast pompt juist de warmte in de koelkast naar buiten. Voel maar eens aan het rooster aan de achterkant. Dat wordt warm.

Toch niet zo geheimzinnig dus, die warmtepomp. Er zijn ook warmtepompen die warmte uit de bodem, de zon of uit ventilatielucht halen.

Waarom is een warmtepomp de verwarming van de toekomst?

De warmtepomp wordt de standaard voor het verwarmen van onze woningen. Een CV ketel werkt door aardgas te verbranden. Bij deze verbranding ontstaat veel CO2, een sterk broeikasgas. De CV ketel draagt daardoor direct bij aan de opwarming van de aarde, met als gevolg de verandering van het klimaat.

Met een warmtepomp, die werkt op elektriciteit, vermindert u uw uitstoot van CO2 enorm. En daarbij zijn de kosten voor uw energieverbruik nog lager ook.

De warmtepomp is door de ontwikkelingen voor veel woningen geschikt. Afhankelijk van het type warmtepomp kunt u gewoon uw vloerverwarming en radiatoren blijven gebruiken – alleen verwarmt u uw woning of bedrijf volledig of voor het overgrote deel via elektriciteit.

Om deze claim te bewijzen hebben we een uitgebreide berekening gemaakt. En omdat we zo zeker zijn van onze zaak, hebben we alles in het voordeel van de meest zuinige CV ketel verkrijgbaar berekend én hebben geen kostenverlaging door zonnepanelen meegenomen. En zelfs dan is een warmtepomp zowel zuiniger, goedkoper in gebruik én milieuvriendelijker.

Wij vinden het dan ook hoog tijd om deze toekomst te omarmen.

Verlaging CO2 uitstoot

Bijna de helft minder CO2 uitstoot per jaar in de meest conservatieve berekening.

Lagere operationele kosten

De warmtepomp verlaagd uw jaarlijkse energierekening zelfs onder slechte omstandigheden met minimaal €492,-

Berekening tussen de CV ketel en warmtepomp.

We vergelijken een HR ketel met een warmtepomp. Om onze berekening kracht bij te zetten, ronden we alles af in het voordeel van de CV ketel.

We gaan in deze berekening uit van:

  • Een gasverbruik van 1300m3 wat neerkomt op het gemiddeld gasverbruik voor verwarming tussen 2 en 3 persoons huishoudens.
  • 1 m3 aardgas staat tot +/- 1,78 kg CO2-uitstoot. (bron)
  • 1 kWh stroom staat tot +/- 0,37 kg CO2-uitstoot.
  • We geven hierbij de CV ketel het hoogst bekende rendement onder ideale omstandigheden HR107 ketel met 107% rendement.
  • De warmtepomp die 500% kan halen (hybride gemiddeld 4,3), houden we op 380% (SCOP 3.8).

Het wordt wat technisch, maar we laten u de volledige vergelijking graag zien.

CO2-uitstoot van de HR107 CV-ketel:

  • 1300 m³ aardgas leidt tot 1300 × 1,78 kg CO2 = 2314 kg CO2 per jaar.

CO2-uitstoot van de warmtepomp (met een SCOP van 3.8):

  • Eerst berekenen we de equivalent energie in kWh die nodig zou zijn voor dezelfde warmteopbrengst, rekening houdend met het rendement van de CV-ketel.
  • Voor 1300 m³ aardgas is dit 1300 × 9,7 kWh) / 3,8 = +/- 3318,42 kWh
  • Nu berekenen we de CO2-uitstoot voor deze hoeveelheid elektriciteit:
    3318,42 × 0,37 kg CO2 per kWh = +/- 1227,82 kg CO2 per jaar.

Met alles in het voordeel van de CV ketel berekend, stoten we dus bijna de helft minder CO2 uit per jaar. In de realiteit zal dat verschil nog veel groter zijn.

  • Een lage temperatuur warmtepomp haalt 500% rendement (SCOP 5)
  • Veel warmtepomp eigenaren wekken zelf stroom op met zonnepanelen wat de uitstoot per kilo verlaagd.
  • Wanneer u 100% groene stroom afneemt, is de uitstoot per kg elektriciteit ook lager.

Ook hier gaan we rekenen zonder salderingsregeling en zonnepanelen. Puur de stroomkosten.

We hebben ons energiecontract er bij gepakt. Hier zit natuurlijk veel verschil in, maar wij betalen op dit moment in ons contract:

  • € 0,397 per kWh groene stroom.
  • € 1,444 per m³ gas.

We gaan wederom in het voordeel van de CV ketel rekenen:

  • 3318 kWh x € 0,40 per kWh = € 1.327,- (afgerond)
  • 1300 x €1,40 per m³ = € 1.820,- (afgerond) 

Bij een verbruik van 1300 m³ gas ten opzichte van 3.318 kWh elektriciteit, zijn onze kosten bij het gebruik van een warmtepomp €492,63 lager dan het gebruik van een HR107 CV-ketel.

Dus naast de reductie in CO2-uitstoot heeft een warmtepomp ook lagere operationele kosten.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Er zijn diverse soorten warmtepompen die op verschillende manieren werken.

De warmtepomp die warmte uit de lucht haalt

  • lucht/lucht
  • lucht/water
  • Hybride warmtepomp
  •  

De warmtepomp die geothermische warmte gebruikt

  • bodem-water
  • water-water
    •  

De warmtepomp die ventilatielucht uit de woning gebruikt.

  • Ventilatiewarmtepomp


Zonnepanelen met warmtepomp

  • PVT-warmtepomp panelen

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Over het algemeen geldt, hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe efficiënter een warmtepomp kan werken doordat de warmte-afgiftesystemen op lagere temperaturen kunnen werken.

Zeer goed geïsoleerd, lage temperatuur verwarming en ruimte:

  • All Electric warmtepomp met buffervat
  • Geothermische warmtepomp
  • Lucht-water warmtepomp


Goed geïsoleerd en lage temperatuur verwarming:

  • All Electric warmtepomp met buffervat
  •  Geothermisch
  • Lucht-water warmtepomp.


Redelijk geïsoleerd:

  • Hybride warmtepomp
  • Lucht-lucht warmtepomp


Slecht geïsoleerd:
Als uw woning slecht geïsoleerd is, adviseren we eerst de isolatie van uw woning te verbeteren. Hoe meer warmte uw woning vast kan houden, hoe lager uw energierekening wordt. Kiest u toch een warmtepomp, houdt het dan bij een hybride warmtepomp, zodat uw ketel kan bijspringen wanneer nodig.

Warmtepomp onderhoud

Om uw warmtepomp in goede conditie te houden raden wij aan om deze minimaal eens per jaar te laten onderhouden. Het onderhoud is sterk afhankelijk van het type warmtepomp dat u heeft.

Naast het warmtepomp-specifieke onderhoud heeft elk onderhoud in ieder geval de volgende werkzaamheden:

  • Controleren instellingen
  • Algemene controle van de unit
  • Reiniging van filters
  • Inspectie bedrading
  • Inspectie leidingen
  • Meten van koudemiddel
  • Metingen en uitlezen van het systeem
  • Controle stroomverbruik


U kunt uw onderhoud aanvragen via bijgaand formulier, of ons bellen, mailen of bereiken via whatsapp.

Elektricien eindhoven - bedrijfsbus elektroservice eindhoven voor zonnepanelen laadpalen airconditioning warmtepompen en groepenkasten

Aanvraag formulier onderhoud