Enphase thuisbatterij achtergrond 3

Thuisbatterij inclusief installatie

Bent u van plan om uw zonnepaneel installatie uit te breiden met een thuisbatterij? Elektro Service Eindhoven komt het realiseren.

We installeren thuisbatterijen van bekende A-merken zoals Enphase, GoodWe en SolarEdge. We bieden u daarbij altijd:

 • Gecertificeerde installateurs
 • Persoonlijk deskundig advies
 • Installatie van hoge kwaliteit en nette afwerking
 • De hoogste service voor, tijdens & na plaatsing
Enphase thuisbatterij achtergrond 3
goodwe thuisaccu lynx lx u 5 4 l lithiumbatterij elektro service eindhoven

Thuisbatterij kopen, redenen om nu al te doen.

Er is een salderingsregeling in Nederland. Waarom dan toch nu al een thuisbatterij? Iedere dag worden er thuisbatterijen in woningen en bedrijven geplaatst. En daar zijn goede redenen voor.

Waarom een thuisbatterij nu al slim is:

Overdag zijn de meeste mensen op hun werk, terwijl juist op dat moment uw zonnepanelen het meeste stroom opwekken. In de avond moet u uw energie juist weer inkopen. Dit zorgt ervoor dat u maar zo’n 30% van uw opgewekte energie zelf gebruikt.

Met een thuisbatterij gebruikt u 60% tot 80% van uw opgewekte energie omdat u de energie die overdag is opgewekt in de avond gebruikt.

Gebruikt u een dynamisch contract dan kunt u met een thuisbatterij uw energiekosten extra verlagen. U kunt uw stroom namelijk automatisch laten inkopen wanneer de stroomprijzen laag zijn en opslaan in de thuisbatterij via het EPEX day-ahead systeem.

Wanneer de prijzen hoog zijn gebruikt u dan de goedkopere stroom van eerder op de dag. Wie daar nog verder in wil gaan kan zelfs gaan handelen met stroom door deze te verkopen zodra de prijzen hoog zijn.

Heeft u al een slimme woning? Dan kunt u de thuisbatterij hieraan toevoegen. De thuisaccu zal dan slim gaan balanceren, wat betekent dat deze zelf gaat kijken wanneer uw panelen voldoende opladen, hoe het verbruik in huis is en zich daaraan aanpast.

De batterij verdeelt uw energie zo efficiënt mogelijk tussen gebruik, opladen en ontladen. Ook kunt u automatisch opladen zodra u overcapaciteit heeft of juist wachten tot de energieprijzen laag zijn.

Lang niet iedereen koopt zonnepanelen of een thuisbatterij puur voor financieel gewin. Met een thuisbatterij verlaagt u uw CO2 uitstoot doordat u veel meer van uw eigen groen opgewekte energie gebruikt.

Een belangrijke kanttekening is dat een thuisbatterij niet erg duurzaam geproduceerd wordt, zoals bij de winning van de grondstoffen. Kiest u een thuisbatterij puur uit het oogpunt van duurzaamheid dan raden we aan te kijken naar een zoutwaterbatterij. In Nederland lastig te krijgen en houdt er rekening mee dat dit grote, zware units zijn die veel ruimte in beslag nemen. Maar wel de meest duurzame keuze.

Stroomstoringen zorgen ervoor dat zowel uw huis als thuisbatterij zonder stroom komt te zitten. Als u op internet kijkt lijkt het of een thuisaccu standaard als noodstroomvoorziening werkt, maar dat is in Nederland lang niet bij alle thuisbatterijen het geval.

Is een thuisaccu als noodstroomvoorziening een eis, dan komen er enkele extra zaken kijken bij de installatie. We geven u daar graag persoonlijk advies over aan de hand van uw systeem.

Een thuisbatterij kan stroompieken opvangen en zorgen voor een stabielere stroomvoorziening in huis. Daarom kan een thuisbatterij ervoor zorgen dat dure apparatuur beter wordt beschermd tegen stroompieken. Heeft u dure apparatuur in huis zoals professionele audio apparatuur of computers, dan is een thuisbatterij dus een slimme toevoeging. Met als voordelen voor uw apparatuur: 

 • Spanningsstabilisatie door netspanning fluctuaties op te vangen en te compenseren.
 • Vermindering van spanningspieken dankzij detectie en omleiding van piekenergie zodat deze uw apparatuur niet bereikt.
 • Leveren van een zuivere (stroom)sinusgolf zonder verstoringen.
 • Energiekwaliteitsmanagement
 • Noodstroom zonder onderbreking (UPS) zodat dataverlies of onverwachtse uitval van systemen kan worden voorkomen.
  Let op: hiervoor dienen in sommige gevallen aanvullende systemen worden geinstalleerd.

Investering, geen uitgave.
Een thuisbatterij is een lange termijn investering. Afhankelijk van hoe u het systeem gebruikt en welk systeem u kiest, ligt dit rond de 7 tot 10 jaar. Kijken we naar een Enphase systeem dan bieden zij 15 jaar garantie mits geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur (dat zijn wij). De verwachte levensduur ligt rond de 20 jaar. Dat betekent dat u de batterij gewoon terugverdient in de helft van zijn levensduur.

BTW teruggave
Sinds 2024 biedt de overheid een BTW teruggave van 21% wat de aanschafprijs dus flink verlaagd. Let wel op, omdat dit de Kleine Ondernemingsregeling (KOR) betreft zitten hier wel haken en ogen aan.

Zo moet uw vorige aanvraag minimaal 3 jaar geleden zijn en moet u een dynamisch contract hebben. Als tip wordt wel genoemd de thuisbatterij op naam van uw partner te zetten. Bespreek dit altijd eerst met uw belastingconsulent of doe de BTW test op de centrale.

Welke thuisbatterij heb ik nodig?

Om te bepalen welke thuisbatterij voor u het meest geschikt is, dient deze afgestemd te worden op uw dagelijkse verbruik en bestaande zonnepaneel installatie. Dit laatste omdat niet iedere thuisaccu zomaar aan iedereen systeem kan worden gekoppeld.

Zo heeft u voor een Enphase systeem ook een Enphase IQ thuisbatterij nodig. Sommige merken zijn wel weer uitwisselbaar. We adviseren u graag welk systeem voor uw situatie geschikt is en welke capaciteit past bij uw woonsituatie.

Elektro Service Eindhoven installeert in de basis thuisbatterijen van Enphase, SolarEdge en GoodWe. Ons team van elektriciens kan op verzoek ook andere systemen voor u installeren.

enphase iq thuisbatterij tegen houten wand elektro service eindhoven enphase certified installer

Thuisbatterij advies & offerte

Wilt u een thuisbatterij laten plaatsen, of heeft u wel interesse maar bent u eerst op zoek naar persoonlijk advies?

Neem dan contact met ons op. We nemen na uw aanvraag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken of maken een afspraak bij u thuis. 

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen per telefoon, whatsapp of e-mail.

CONTACTGEGEVENS


Kantooradres:
Torenallee 20
5617 BC EINDHOVEN
KVK nr: 62760750

Magazijn:
Palenrij 6D
5411 LX Zeeland N-B.

Vrijblijvende aanvraag

goodwe thuisaccu lynx op zolder geinstalleerd door elektro service eindhoven
goodwe thuisaccu lynx geinstalleerd door elektro service eindhoven
goodwe thuisaccu lynx aan muur geinstalleerd door elektro service eindhoven
enphase iq home battery thuisbatterij geinstalleerd in berging door elektro service eindhoven

Thuisbatterij installatie door Elektro Service Eindhoven

Wie onze installateurs al eens over de vloer heeft gehad omdat we bv. een laadpaal, zonnepanelen, een warmtepomp, groepenkast of airco hebben mogen plaatsen weet waar wij ons willen onderscheiden; kwalitatieve installaties en écht goede service. Dat ziet u ook terug in onze reviews

We vertellen u graag wat u van ons mag verwachten.

1. Offerte of advies aanvraag

U plaatst uw offerte aanvraag via het aanvraagformulier met de basisgegevens van uw situatie. Hier zijn geen kosten of verplichtingen aan verbonden. Het is enkel uw initiatief voor contact.

We bekijken uw aanvraag, betreft het enkel een vraag die we zo kunnen beantwoorden dan doen we dat. Heeft u interesse in een thuisbatterij dan nemen we contact met u op om uw aanvraag te bespreken en een schouwbezoek in te plannen.

Bij dit bezoek kijken we naar uw huidige installatie, de groepenkast, de mogelijke plaatsing in / om uw woning (of bedrijf) en we spreken uw wensen met u door. Dit alles is nog steeds kosteloos en geheel vrijblijvend.

Nu we weten wat uw wensen zijn, u onze adviezen heeft gehoord en we de mogelijkheden voor uw specifieke situatie weten, stellen we een offerte voor u op. De offerte is de prijs waarvoor we uw installatie verzorgen, geen verrassingen achteraf.

Mochten er vragen zijn vanuit de offerte zijn dan lichten we deze graag toe. Als alles akkoord is, accepteert u de offerte en gaan we de installatie inplannen.

We plannen in samenspraak met u de installatie in. Zo weten we zeker dat alle teams goed ingepland staan en u weet wanneer en hoe laat we bij u aan huis komen.

Op de afgesproken datum en tijd zijn wij bij u op locatie met de thuisbatterij(en) en alle benodigde regelunits en installatiematerialen. We werken enkel met correcte, geschoolde en gediplomeerde installateurs. Afhankelijk van hoe u graag werkt regelen we de gehele installatie zelfstandig voor u – of nemen de stappen en installatie met u door zoals exacte plaatsbepaling en hoe de leidingen lopen. 

Het komt met regelmaat voor dat we werkzaamheden zien die niet gedaan zijn zoals ze horen. Denk aan verkeerd aangesloten groepenkasten tot zelfs brandgevaarlijke situaties waarbij elektradraden bloot langs scherpe randen lopen. Dit soort zaken ziet u bij ons niet terug. Alles wordt volgens NEN aangesloten en geïnstalleerd. Zien we iets wat echt niet kan, dan lossen we dat vaak zelfs tegelijk voor u op. Gewoon omdat dat zo hoort.

Als alles netjes geïnstalleerd is, lopen we nogmaals een checklist door. De thuisbatterij wordt daarna inbedrijf gesteld, gekoppeld aan uw systeem en volledig getest. We gaan niet weg voordat alles klaar is en werkt.

Dozen / rommel ruimen we netjes op en we geven u uitleg hoe alles werkt en hoe u alles kunt monitoren.

Wij vinden de service die na de factuur komt net zo belangrijk als de service ervoor. We zijn telefonisch, per mail en via whatsapp bereikbaar voor uw vragen. Onze storingsdienst is 24/7 bereikbaar.

Een installatie door Elektro Service Eindhoven is verzorgd, netjes en altijd met een zorgeloos gevoel omdat eventuele problemen ook altijd goed worden opgelost.

Dat is onze belofte.

Enphase thuisbatterij achtergrond 3

Vragen over de thuisbatterij? Stel ze gerust!

We hebben ons best gedaan om u de juiste informatie te geven over de installatie van uw nieuwe thuisbatterij.

Hebben we zaken niet behandeld of heeft u andere vragen aan ons? Dan horen we graag van u!

U kunt ons bellen, mailen en bereiken via whatsapp. U kunt het online aanvraagformulier ook gebruiken.