Airco laten plaatsen

Comfortabel koelen, duurzaam verwarmen.

Airco installateur voor LG & Gree airconditioning

Airconditioning werd 'vroeger' gezien als een luxe item. Verduurzaming, zelf opgewekte stroom van zonnepanelen en ontwikkelingen op de energiemarkt hebben de airco in een ander daglicht gezet.

Steeds meer mensen hebben de airco ontdekt als alternatief voor enkel verwarmen via de CV ketel. Airco split units werken dankzij hun buitenunit in feite als een lucht-lucht warmtepomp. Dit betekent dat de airco uw woning volledig elektrisch kan verwarmen én koelen. Comfortabel in de zomer, duurzaam in de winter.

Elektro Service Eindhoven installeert single & multi-split airconditioning van LG & Gree. Twee merken met uitstekende airconditioning systemen en een ruime keuze in binnen- en buitenunits.

Als erkend elektricien & installateur kunt u hiermee op een betrouwbare en veilige airco installatie rekenen.

Gree en LG airco installateur
Gree airco split fairy wit

Gree airco systemen

Met bijna 100.000 medewerkers, 300 miljoen eindgebruikers en ruim 30 jaar kennis en ervaring is Gree Electric de grootste fabrikant van airconditioning systemen ter wereld.

Gree biedt voor bijna ieder mogelijk scenario kwalitatieve oplossingen. Van een single split unit voor een enkel systeem, multi-split units voor complete woningen tot grote commerciële & utiliteitsystemen.

Voor thuisgebruik is een mooi aanbod aan binnenunits (wandmodellen) in verschillende capaciteiten, designs & kleuren beschikbaar. Afhankelijk van het model uitgerust met functies als zelfreiniging, droging, wifi en luchtzuivering.

Heeft u interesse in een systeem van Gree? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. We adviseren graag rondom de benodigde capaciteit, type units en correcte plaatsing van de units.

Voor de montage van de airco mag u de kwaliteit van Elektro Service Eindhoven verwachten: correcte installateurs, vakkundige montage en een nette afwerking.

LG airco systemen

LG won met de Dualcool Prestige '21 de 'beste uit de test' onderscheiding van de Consumentenbond. Daarbij werden aircosystemen getest op hoe goed ze koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. LG biedt naast deze prestatie:

  • 10 jaar garantie op de inverter compressor
  • Goede energieprestaties (tot A+++)
  • Zuivering van bacteriën met UV-LED licht
  • Luchtreiniging van fijnstof
  • Ionisering
  • Mooie designs van de binnen- en buiten units.


Met de LG ThinQ app kunt u (afhankelijk van het gekozen model) de unit via Wifi of stem bedienen. Alle systemen werken daarbij met het milieuvriendelijkere R32 koelmiddel.

Dit complete pakket en de bewezen kwaliteit van de LG systemen is de reden dat we de LG airco's met vertrouwen kunnen aanbieden.

Heeft u interesse in een aircosysteem van LG? Stuur ons dan een vrijblijvende aanvraag met uw wensen. We adviseren graag rondom de benodigde capaciteit, type units en correcte plaatsing van de airco.

LG multi split dualcool + LG Mirror

Vrijblijvende aanvraag airco laten plaatsen

Elektro Service Eindhoven gelooft in de kracht van service, zowel voor, tijdens als na de installatie. Vanuit uw aanvraag bekijken we uw situatie en rekenen u geheel vrijblijvend de bijbehorende mogelijkheden voor. U ontvangt van ons een perfect passend advies en een helder en compleet overzicht van de kosten.Wij gebruiken reCAPTCHA. Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Was het installeren van de airco een goede keuze?

“Absoluut. Als je het me nu vraagt zeg ik tegen iedereen die twijfelt; hang die airco zo snel mogelijk. Het is echt een toevoeging aan je huis en woongenot. Qua airco installatiebedrijf raad ik Elektroservice Eindhoven absoluut aan. Alles wordt gewoon perfect verzorgd.”

Split units, airconditioning zonder slang

Als installateur van airconditioning leveren en installeren wij vaste airco split units. Een split unit betekent dat de airco unit buiten staat en de lucht naar binnen haalt of juist naar buiten afvoert. Daarmee heeft u dus geen slangen die u door het raam naar buiten hoeft te hangen (met bijbehorend efficiëntieverlies) of een grote 'sta in de weg' mobiele airco unit. De airco bestaat binnen in uw woning uit een wandmodel welke twee leidingen en een stroomaansluiting heeft. U heeft daarbij een zeer ruime keuze aan wandmodellen. Split units zijn onder te verdelen in 'single split' en 'multi split' airco's.

Single split airco

Bij een Single Split Airco heeft u één binnenunit (wand- of plafondmodel) die gekoppeld is aan één buitenunit. Voordeel van de deze oplossing is dat deze goedkoper is dan de uitgebreidere multi-split. Nadeel is dat uw systeem niet meer uit te breiden is. Mocht u in een andere ruimte ook een airco unit willen hangen, dan heeft u daar weer een aparte buitenunit voor nodig. Wilt u bijvoorbeeld alleen airco in uw slaapkamer, dan is dit juist weer een goede oplossing.

Multi split airco

Op een multi split airco kunnen per buitenunit meerdere binnenunits aangesloten worden. U heeft daarmee dus één centrale buitenunit. Er bestaat nog een tussenoplossing die de duo-split heet. Zoals de naam al doet vermoeden kunt u hierbij twee binnenunits op de buitenunit aansluiten. Let daarbij wel op; wilt u de ene ruimte verwarmen en een andere ruimte juist koelen dan kan dit niet met een multi-split airco. Het is óf koelen óf verwarmen. De temperatuur is wel instelbaar per ruimte.

Luchtreiniging & ionisatie met airco

Naast koelen en verwarmen hebben de airco's van LG en Gree een aantal functies die de keuze voor een aircosysteem nog interessanter maken. Het zijn naast 'air conditioning' systemen ook luchtreinigers. U kunt dus met één unit de ruimte verwarmen, koelen, de vochtigheidsgraad reguleren én de lucht in de ruimte zuiverder maken.

Luchtreiniging

In de video legt Martin Pennings van LG uit hoe dit bij de LG Dual Inverter werkt. Met de PM1.0 (Particulate Matter 1.0 micrometer) is deze wallunit in staat om een gezondere lucht in uw woning te realiseren. De filter zuivert de lucht van bv fijnstof, pollen en huisstofmijt. Daarmee is deze dus geschikt voor mensen met allergieën.

Ionisatie

Ook is deze unit voorzien van een ionisator. Ionisatie wil zeggen dat het systeem vuildeeltjes en deeltjes die de lucht verontreinigen, magnetisch maakt. Deze magnetische deeltjes worden vervolgens gevangen door het magnetisch filter. Hierdoor wordt de lucht die u inademt zuiverder en creëert u een gezonder binnenklimaat.

Gas besparen met airco verwarming

We hebben u inmiddels laten zien dat de airco's van LG & Gree slimme, multifunctionele systemen zijn die meer doen dan alleen zorgen voor een koelere woning tijdens de hete zomerdagen en een warmere woning als het kouder wordt. Daar staat tegenover dat airconditioning werkt op stroom. Dus u bespaart gas, maar uw stroomverbruik gaat wel omhoog. De vraag is dan al snel gesteld; ga ik met een airco geld besparen ten opzichte van verwarming met gas?

Efficiëntie van aircoverwarming (S.C.O.P.)

Airco's hebben de naam energieslurpers te zijn. Maar dat is eigenlijk totaal onterecht. Waar een CV ketel maximaal 96% efficiëntie haalt, kan een moderne airco (wat een lucht/lucht warmtepomp is) vele malen efficiënter verwarmen. Dat komt omdat airco's veel zuiniger geworden zijn, tot zelfs A+++ installaties.

Als we de LG Prestige bekijken, zien we een gemiddelde S.C.O.P. van 5.1. S.C.O.P. staat voor Seasonal Coëfficiënt of Performance en is een hulpmiddel om de efficiëntie van een airco te zien en verschillende airco's met elkaar te vergelijken.

Vereenvoudigd kunnen we met SCOP berekenen hoeveel energie in warmte u krijgt voor iedere kWh energie die de airco verbruikt. In het voorbeeld van de LG airco zien we dat deze een efficiëntie heeft van 510%. Ofwel 1kWh geeft 5,1kWh warmte. Als we dat vergelijken met een elektrische kachel waar 1 kWh elektriciteit 1 kWh warmte geeft is de stelling 'een airco is een energieslurper' dus ruimschoots ontkracht.

Ervaring van eindgebruiker

In deze video van het youtube kanaal 'in stappen van het gas af', wordt het realistische verbruik mooi weergegeven. Samengevat heeft de maker de maanden januari en februari afgezet tegen verbruik uit het verleden en ging daarbij van gemiddeld 424 m3 gas naar 86,7 m3 gas. Een afname van 337,3 m3 gas.

Het stroomverbruik steeg over dezelfde twee maanden van gemiddeld 533 kWh naar 1134kWh. Een toename van 601 kWh maar onderaan de streep een forse besparing in uitgaven.

Airco & zonnepanelen in plaats van C.V.

De efficiëntie van een airco zoals we hierboven uitlegde heeft een kanttekening. Het stroomverbruik zelf is namelijk niet meegerekend. Rekenen we die wel mee dan is de efficiëntie nog steeds zo'n 200%, maar een stuk lager dan de aangegeven 500%

Om de hoge efficiëntie te bereiken moeten we zonnepanelen meenemen in ons advies. Niet omdat we gespecialiseerd installateur van zonnepanelen zijn, maar wel omdat we de airco nu kunnen gaan gebruiken met zelf opgewekte energie. In plaats van aan de ene kant elektriciteit op te wekken en aan de andere kant gas te verbruiken, gebruiken we met een airco direct de opgewekte energie van de zonnepanelen. We koelen, zuiveren en verwarmen nu immers elektrisch.

Airco in plaats van C.V.

Als alles zo efficiënt is en het gasverbruik daalt, is de airco dan een vervanging voor de C.V. ketel? Wij zeggen gedeeltelijk. De C.V. ketel doet namelijk meer dan alleen verwarmen van de woning. Zo heeft u de C.V. ketel ook nodig voor warm water en gaat u waarschijnlijk niet in iedere losse ruimte van uw huis een airco unit hangen tenzij u voor een Centraal Airco Systeem gaat.

Airco als hoofdverwarming kan dus wel, maar het meeste comfort bereikt u door het grootste gedeelte van de verwarming via de airco te doen en de rest via de C.V. ketel of infrarood panelen.

Airco slecht voor het milieu?

Een airco biedt een duurzame manier om uw woning en specifieke ruimtes te verwarmen. Maar wie een airco laat plaatsen gebruikt deze natuurlijk niet alleen om de woning te verwarmen. De airco biedt namelijk een heerlijke verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Op internet zijn verschillende artikelen te vinden over de impact van een airco op het milieu.

Milieu centraal gaf hierbij het volgende vergelijk:
“Een ventilator heeft in 200 uur een verbruik van 10kWh (€2,-), een airco heeft na 200 uur 150kWh verbruikt (€35,-).

Over airco als verwarming lezen we:
“Een airco als verwarming is een (soort) warmtepomp, waarbij warme lucht de kamer in wordt geblazen. Dit is een energiezuinige manier van verwarmen. Let op: dit geldt alleen voor airco’s met het zuinigste energielabel A+++ en niet voor mobiele airco’s.”

Van impact naar duurzaam.

Het koudemiddel in een airco kan wel een forse impact hebben op het klimaat. Maar alleen als het vrijkomt. Door goed onderhoud is de lekkage van koudemiddel minimaal, net als bij de warmtepomp. Een moderne airco kan niet echt vergeleken worden met ventilatoren. Ventilatoren koelen niet én bieden u niet de voordelen als luchtreiniging en vochtregulering. Dus daarvoor zou u dan alsnog een los luchtreinigingsapparaat voor moeten aanschaffen.

Wie zonnepanelen heeft én verwarmt met de airco stoot minder uit dan wanneer enkel de C.V. ketel gebruikt wordt.

De schadelijkheid hangt dus vooral af van het gebruik. Met goed onderhoud, toepassing van zonwering en verantwoord gebruik van de airco is het simpelweg een duurzame keuze, die naast warmte een welkome verkoeling brengt tijdens de hittegolven en een gezonder binnenklimaat kan creëren.

Airco onderhoud

Uw airco heeft onderhoud nodig. De filters zorgen voor een betere luchtkwaliteit en vangen deze vervuiling op. De filters moeten daarom regelmatig schoon gemaakt worden en periodiek vervangen te worden.

Ophoping van stof is niet goed voor het systeem. Daarom wordt geadviseerd om de airco voor ieder seizoen schoon te laten maken. Dit verlengt de levensduur én zorgt voor een efficiënter systeem.

Bij het jaarlijks onderhoud van het aircosysteem wordt de installatie volledig nagekeken. Controle van het koudemiddel en aansluitingen, ijking van de temperatuur en documentatie van waardes zodat afwijkingen voortijdig opgespoord kunnen worden.

Airco onderhoud bedrijf

Elektro Service Eindhoven verzorgd dit airco onderhoud graag voor u. U kiest daarbij zelf of u een eenmalig los onderhoud aanvraagt of gebruikt maakt van het onderhoudscontract. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Bedrijfsbus elektricien elektro service eindhoven

Airco onderhoud aanvragen


Uw gegevens

Wij gebruiken reCAPTCHA. Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.